Om oss

Vi är ett gäng hundnördar som har bestämt oss för att vi vill arbeta för en hundhall i Malmö. Att Sveriges tredje största stad, och en av de hundtätaste, saknar en sådan anläggning är egentligen obegripligt. Men nu vill vi ändra på det. Några av oss är utbildade och yrkesverksamma instruktörer, andra är engagerade lekmän. Det som förenar oss är att vi alla brinner för hundar, hundträning och att utvecklas tillsammans med våra hundar. Här nedan finns en kort presentation av oss som driver projektet Malmö Hundhall. Vill du nå oss? Använd kontaktformuläret eller mejla till voff@malmohundhall.se.

RasmusRasmus Andersson är utbildad hundinstruktör och driver R+ Hundskola som håller kurser, ger privatlektioner och arrangerar seminarier i och omkring Malmö. Han brinner för omplaceringshundar och lever själv med rottweilern Deus och bordercollien YipYap som båda är adopterade. Deus är pensionerad med ålderns rätt men YipYap håller igång med regelbundna löpturer och mindre regelbunden agility- och lydnadsträning. Utöver total hundnördighet har Rasmus snöat in på zombies och överlevnad och drömmer om att en dag utbilda sig till vildmarksguide. Han älskar äventyr, pannkakor och att lipsjunga Taylor Swift-ballader.

SigridSigrid Björnsson pluggar till miljövetare på Malmö högskola och tränar och hänger mycket med sin sheltie Pom. Hennes hundintresse började på allvar när hon upptäckte att Pom är en hund med många rädslor – de har lärt sig supermycket tillsammans, säger Sigrid. De tränar allt möjligt och tycker det är superskoj med allt som innebär att man får hoppa och springa runt.  Förutom detta syr Sigrid en hel del, gärna fina hundsaker, men även mer eller mindre avancerade saker till människor, hänger i skogen och har en oslagbar talang för seriemaraton.

GabyGaby Boijsen har med sin fru två omplaceringshundar, Tinos (spansk gatukorsning) och Lilly (chihuahuamix). På dagarna arbetar hon med människor, men fritiden ägnas till största del åt hundrelaterade saker. Gaby är utbildad allmänlydnadsinstruktör genom SBK, och hennes fortbildning består av att gå på så många kurser, seminarier och föreläsningar som tid och ekonomi tillåter, samt att läsa allt hon kommer över om hundnördiga saker. Specialintressen är bland annat inlärningspsykologi, tävlingslydnad, omplaceringshundar, reaktivitet och hanteringsträning. Gaby brinner särskilt för allt som rör orättvisor, lokalt och globalt! Däribland djurrätt, hemlösa hundars och människors situation, hbtq-frågor, antirasism, feminism och frågor som rör våld i nära relationer.

PeterPeter Carlsson är utbildad hundinstruktör och driver Hundens Utbildningsakademi Malmö, där han håller kurser och ger privatlektioner samt arrangerar föreläsningar och kunskapsevent. Peter har ett särskilt intresse för vad han kallar artöverskridande kommunikation och fascineras djupt av företeelsen att två så olika – men samtidigt lika – arter som hund och människa kan leva tillsammans. Lärandet och lärandets psykologi med inriktning på just hund är andra områden som engagerar Peter. Han lever tillsammans med jackrusselterriern Tyra från Sverige och bordercolliemixen Max från Irland. Peter är gravt friluftsberoende och påstår att han lätt skulle kunna bosätta sig i en grotta i skogen, bara den är garanterat spindelfri.

Marie EliasonMarie Eliason är utbildad biolog med inriktning etologi/zooekologi, SBK-allmänlydnadsinstruktör samt naturbrukslärare med inriktning hund. Hon är sambo och bor med två chinese crested dogs; Kenzo och Knut. De är båda omplaceringar men kom till henne med fyra års mellanrum. Intresset för inlärningspsykologi ökade efter en doktorandkurs där hon och Eva-Marie Wergård tränade gerbiler på en agilitybana och introduktionsböckerna var ”Don’t shoot the dog” (Karen Pryor) samt ”Animal Training” (Ken Ramirez). Marie är naturnörd och har ett holistiskt hälsofokus där bonus är aktiviteter som tar en ut i naturen. Hon valde att kombinera sina intressen och starta upp Sund med Hund – varför tälta, vandra, geocacha, turfa och träna ensam när man har världens bästa vänner att tillgå?

UlrikaUlrika Högbom har haft hundar i sitt liv sedan hon föddes, men det är först med sin nuvarande hund som hon menar att hon engagerat hjärnan och faktiskt lärt sig om hundar. Hon har gått från det självklara antagandet att så som man alltid gjort, så ska man fortsätta göra, till att utmana sig själv att bli en bättre människa för sin hund. Det har varit några hårda år med många turer, mycket träning och tunga insikter, men det är det verkligen värt! säger Ulrika. Ulrika brinner nu för att fortsätta utvecklas och hjälpa andra att göra samma resa, och hoppas att just engagemanget i skapandet av en hundhall kan vara en del av det.

LinnLinn Karrin är utbildad hundinstruktör. Hon bor i både Göteborg och Lund tillsamman med sina hundar Yay och Lycka. Hon driver hundföretaget Berikande Hund och brinner för arbetet med djur i vården. Drömmen är att kunna skapa kurser som är tillgängliga för alla, även för dem med psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning. Hon älskar att vistas i skogen och leta efter svamp, men är samtidigt sjukt rädd för vildsvin.

 

Maja OlaussonMaja Olausson har gått flera instruktörsutbildningar och är särskilt fascinerad av den långvariga relationen mellan människa och hund. Maja har alltid levt tillsammans med hundar, och delar idag livet med aussien Nemi. De dyrkar skogen där de ofta är ute och spårar eller går på kantarelljakt. Maja är en förutom hundnörd även musiknörd, och hon tränar helst hund till lite sköna toner – musik gör kroppen glad och det smittar av sig på hunden, säger hon.

Kommentarer är stängda